Valgeir Sigurðsson (IS) | Poppunt Sessions
Menu

Valgeir Sigurðsson (IS)

Klankarchitect van o.a. Björk, Feist en Damon Albarn

Valgeir Sigurðsson is een symfonische goochelaar. In 1997 richtte de Ijslander Greenhouse Studios op, één van de betere opnamestudio’s ter wereld. Valgeir werkte als sound engineer mee aan de sound van o.a. Björk, CocoRosie, Sigur Rós, Damon Albarn en Brian Eno. Met zijn label Bedroom Community legt Valgeir de nadruk op het netwerk, de gemeenschap zeg maar.

Al op jonge leeftijd kreeg hij een sterke fascinatie voor de technologie achter muziek. Hij ging dan maar op zijn zestiende aan de slag in een opnamestudio. Daarna trok de Ijslander naar het Londense SAE Instituut, waar hij een Tonmeister diploma haalde. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling terecht toen Björk hem in 1998 vroeg om als sound engineer mee te werken aan het nummer ‘Dancer In The Dark’ voor de prent ‘I’ve seen it all’ van Lars von Trier. Dit was het begin van een intense samenwerking met Björk en een carrière als filmcomponist. Later zou hij zelfs een award winnende opera schrijven!

Als niemand anders weet Valgeir samen te werken met derden. Hij heeft het met jullie over het creëren van een eigen sound, niet per se voor jezelf, ook voor anderen. Zet je schrap voor een reeks technische tips en tricks van een man met een visie! Afspraak in de Trix.