Tom Barbier | Poppunt Sessions
Menu

Tom Barbier

Setting up pedal boards

Roland Masterclasses
14:00 - 15:00
powered by
Er zijn weinig gitaristen die niets zouden kunnen bijleren van Tom Barbier. De gitarist en keyboardspeler verdiende zijn strepen bij Zornik, Lemon, Headphone, Tout Va Bien en Manoeuvres. Hij staat bekend als een avontuurlijke gitarist met een passie voor extreme en originele sounds.

In 1999 kwam Barbier terecht bij Lemon. De band werd getekend bij Parlophone, een sublabel van EMI en bracht in 2002 zijn eerste EP ‘Summer Ghosts’ uit. Het succes van de singles ‘Summer Ghosts’ en ‘Invincible’, leverde Lemon een plekje op de affiches van ondermeer Dour, Pukkelpop en Cactusfestival op. In deze periode opende Lemon ook voor Arid en Zornik. Barbier leerde Koen Buyse kennen en ze ontdekten dat ze allebei gearheads waren. In 2006 kwam Barbier dan bij Zornik terecht.

Barbier heeft een voorliefde voor vintage fuzz-pedalen, maar hoe integreer je die in een moderne setup? Welk verschil maakt de volgorde van je pedalen? We hoorden trouwens dat deze crazy dude met een metalen slide, een boel effecten en een schroevendraaier een theremin kan nabootsen. Als dat je geen zin geeft om naar deze workshop te komen kijken, dan weten wij het ook niet meer.