Thurston Moore (US) | Poppunt Sessions
Menu

Thurston Moore (US)

Rock n Roll Consciousness

Thurston Moore mag je gerust een levende legende noemen. De gitarist, zanger en songwriter maakte in de jaren ‘80 en ‘90 furore met Sonic Youth, maar verdiende (en verdient nog steeds) ook als solo-artiest zijn strepen. Hij is ondertussen 59 jaar oud, maar tourt nog steeds. Als curator van Sonic City Festival in Kortrijk heeft de Amerikaan ook een speciale band met ons kleine landje. Fun fact: als je ooit naar ‘Inside: Straight Edge’ of ‘Hard Time’ op National Geographic Channel hebt gekeken, ken je de man zijn stem.

Je zou kunnen zeggen dat Moore de belichaming is van de Rock n Roll Consciousness, wat (amai, toevallig!) ook de titel is van zijn vijfde solo-album dat hij dit jaar uitbracht. Het album is geproduceerd door Paul Epworth, een man die ook produceerde voor Florence and the Machine en Adele. Geen slecht gezelschap als je ‘t ons vraagt.

Moore werd in 2012 nog samen met een ander Sonic Youth bandlid, Lee Ranaldo, door Spin verkozen tot beste gitarist aller tijden. Een maand voor hij naar Hasselt komt, treedt hij nog op in Arizona, de maand daarvoor zit hij in China. Waar blijft iemand die al bijna 40 jaar actief is de inspiratie halen? No clue. Neem een notitieboekje mee, deze man heeft heel wat te vertellen.