Ralf Leesen | Poppunt Sessions
Menu

Ralf Leesen

Hypertension Records: teaming up with punk kids gone wrong

Liefhebbers van het hardere gitaarwerk, rejoice! Ralf Leesen, oprichter van Hypertension Records, de thuis van ondermeer Cocaine Piss en Amenra, komt in de Muziekodroom vertellen over het meest toonaangevende independent label van Limburg.

Het jaar is 2005. Ralf Leesen en een aantal vrienden, allemaal hardcorefans, drinken samen een pintje en fantaseren over hoe cool het niet zou zijn om zelf een label op te richten en bands en artiesten die ze bewonderen een platform te geven. Hypertension is geboren. Ze grepen de kans om de debuutplaat van Red Sparowes (US) op LP uit te brengen. Toen die op tour gingen in Europa en nog een support-act zochten, vonden Ralf en zijn kompanen de toen nog jonge band Amenra. En de bal? Die ging aan het rollen.

Hypertension mikt op het volledige plaatje. Kwalitatief sterke releases, zowel op het vlak van verpakking en artwork als op het vlak van muziek, blijven het doel. Punkethiek vormt hun centrale filosofie, geen tijd voor corporate bullshit hier. Deze mannen zijn er om mee aan de kar te trekken van een band waarin ze geloven. Benieuwd naar wat een label allemaal te bieden heeft of hoe je überhaupt bij eentje geraakt? Muziekodroom is the place to be!