Producing essentials | Poppunt Sessions
Menu

Producing essentials

by PXL-Music

PXL-Music Studio
13:00-14:00
powered by
Arne Van Petegem komt je vertellen over het productieproces, en dan bedoelen we echt het héle productieproces. Voor de gelegenheid heeft hij de indie dreampop-band Portland uitgenodigd. Arne zal hun songs voor jullie ogen onder handen nemen, van A tot Z. Hij weet je bovendien ook te vertellen hoe hij electronica integreert in singer-songwriter producties.

Sommige mensen kennen Arne Van Petegem misschien als voormalige grote baas van de Trix, anderen kennen hem beter onder zijn artiestennaam Styrofoam. Voor hij met electronica begon te experimenteren en onder de naam Styrofoam bekendheid verwierf, speelde hij als tiener in tal van gitaarbandjes. Sinds een jaar of tien is hij echter vooral actief als producer en leverancier van electronica voor ondermeer WillowTout Va Bien en Milow en als docent bij PXL-Music. 

Portland is een Belgische indie dreampop band. Hun tijdloze en melancholische songs versmelten singer songwriter elementen met elekronica en worden overgoten met de wondermooie vocals van Jente Pironet en Sarah Pepels. Portland behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rockrally. Met ‘Pouring Rain’ (dat stilaan richting 500.000 streams op Spotify gaat) werden ze geselecteerd voor de eerste ronde van De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel. Een band om in de gaten te houden! Portland is Jente Pironet (vocals, gitaar), Sarah Pepels (vocals, keys), Gill Princen (keys) en Arno De Bock (drums).