Mastering essentials | Poppunt Sessions
Menu

Mastering essentials

by PXL-Music

PXL-Music Studio
15:30 - 16:30
powered by
The loudness war. Je hebt er vast wel al over gehoord. Maar wat bedoelen we hier nu eigenlijk mee? Laurens Grossen en Steven Maes van PXL Music komen het je haarfijn uitleggen in deze sessie over mastering. 
Laurens Grossen volgde een opleiding studiotechniek aan PXL-Music in Hasselt. Hij deed stage bij producer Peter Katis in Tarquin Studios in Bridgeport. Daar werkte hij als recording assistant voor bands zoals The National en Stars, en als engineer voor Kurt Vile and The ViolatorsLucky bastard. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg hij de kans om mee te lopen met mastering engineers Greg Calbi en Joe Lambert! Hij staat ondertussen een klein jaar in het werkveld als mastering engineer bij Motormusic en werkt daarnaast ook als freelance recording en mixing engineer.

Laurens brengt zijn baas, Steven Maes, mee. Steven is namelijk eigenaar van Motormusic. Hij heeft gemasterd voor artiesten als Het Zesde MetaalAdamoClouseau, Lost FrequenciesEmma Baleand the list goes on and on. Hij geeft sinds 2011 les aan PXL en deelt daar zijn 25 jaar ervaring met hongerige studenten.