LeFtO | Poppunt Sessions
Menu

LeFtO

DJ, tastemaker & nomade

Stéphane Lallemand, beter bekend als LeFtO, is een ancien in het vak. De rasechte Brusselaar heeft eigenlijk niet veel introductie nodig, maar we geven ze toch. Al sinds jaar en dag is hij huis-DJ bij Studio Brussel, waar hij zijn eigen programma ‘LeFtO’ heeft. In 2014 werd de DJ/producer verkozen tot ‘Beste DJ’ op de Red Bull Elektropedia Awards. LeFtO sierde in het verleden al de affiches van Pukkelpop, Dour, Lowlands en de Lokerse Feesten.

LeFtO staat voornamelijk bekend als een smaakmaker: in zijn radioprogramma, zijn sets en zijn beroemde eindejaarslijstjes zet hij keer op keer aanstormend talent in tha spotlight. Zo stak hij in het verleden al de loftrompet voor LTGL, Zwangere Guy, STUFF. en Poldoore, met alle gevolgen vandien. Als je weet dat LeFtO en die andere tastemaker Gilles Peterson (BBC Radio) beste makkertjes zijn, dan lijkt het niet onlogisch dat artiesten onder zijn vleugels hoge toppen kunnen bereiken.

Maar LeFtO is boven alles een nomaad. Hij ontvangt bookings van over heel de wereld en neemt telkens de tijd om de verschillende scenes te verkennen. Dat vertaalt zich in zijn eclectische sets. Maar hoe verdien je tegenwoordig wereldwijd je strepen als DJ? Hoe werd LeFtO de spilfiguur en gatekeeper die hij nu is? Dat en nog veel meer hoor je in Het Depot.