John Stanier (US) | Poppunt Sessions
Menu

John Stanier (US)

Drumlegende Battles & Helmet


Hoog bezoek in de Trix op 25 november! John Stanier, een man die zelfs zijn sushi met drumstokjes eet, komt langs. Hij wordt gezien als een van dé strafste drummers van zijn generatie, die talloze andere artiesten heeft beïnvloed. Hij zag het levenslicht in 1968 in Baltimore. De spotlight zag hij dan weer in 1989 met het legendarische Helmet. Vandaag is hij lid van de experimentele rockgroep Battles.
In de jaren ‘90 had Stanier succes bij Helmet. The New York Times zei ooit dat de band een belangrijke brug sloeg tussen indierock en metal. Hun werk beïnvloedde grote namen zoals Linkin Park, Papa Roach en Limp Bizkit, om er maar een paar te noemen. Nadat Stanier de band verliet, bleef het een tijdje stil rond de drummer, tot in 2004 het eerste EP van Battles uit kwam. Stanier staat erom bekend dat hij bij Battles zijn cymbaal altijd zo hoog mogelijk zet, wat heel onorthodox overkomt.

John staat bekend voor zijn snelheid, precisie en uithoudingsvermogen. Een session over next level drummen, experimenteren met electronica en het onderhouden van zijn aanspreektitel ‘legend’. Een must see, dus!

Johan Stanier in actie met Battles (Check die cymbaal!)