Jakarta Records (GER) | Poppunt Sessions
Menu

Jakarta Records (GER)

Bezielers Malte Kraus & Jannis Stürtz

Jakarta Records, dat is pure Deutsche Gründlichkeit. Het label wist immers de allereerste van Anderson .Paak (toen nog als Breezy Lovejoy) uit te brengen en heeft daarnaast kleppers als KAYTRANADA, Mura Masa, Sango, Ta-ku, Tom Misch en onze Belgische trots Pomrad in de portefeuille. Akua Naru’s legendarische ‘The Journey Aflame’? Yup, Jakarta Records!

Het indie hiphop, soul en jazz label werd in 2005 door Malte Kraus en Jannis Stürtz uit de grond gestampt. Die laatste ken je misschien van Habibi Funk, zijn DJ-naam, maar ook de naam van het sublabel waaronder hij reissues van de obscuurdere 70’s en 80’s platen uit het Midden-Oosten uitbrengt. Jakarta Records zetelt in Keulen en Berlijn, niet toevallig de twee hipste steden van Duitsland. Zo bewijzen ze meteen dat je niet in de VS hoeft te wonen om een toonaangevend hiphoplabel op te richten.

Maar hoe strik je in godsnaam als klein Duits label zulke kleppers nog voor ze bekend zijn? Bij Jakarta Records weten ze als geen ander young potentials op te sporen, om ze vervolgens groot te maken en door te spelen aan de grote labels.