Illuminine | Poppunt Sessions
Menu

Illuminine

Soundscapes om in te verdwalen

Illuminine is niet enkel een nummer van Thurston Moore, het is ook de naam van het geesteskind van Leuvenaar Kevin Imbrechts. De band maakt muziek die je doet dromen van Ijslandse landschappen. De verwijzing naar het noorden komt er niet toevallig. Kevin stuurde ooit een reeks nummers door naar Birgir Jon Birgisson, waarop die hem prompt uitnodigde om de rest van de plaat af te werken in de zwembadstudio van Sigur Rós.

Kevins muziek valt dan ook te vergelijken met de sound die Sigur Rós kenmerkt: dromerige soundscapes die, heel nauwkeurig samengesteld, een speciale sfeer rond de luisteraar creëren. Zijn rustige composities staan lijnrecht tegenover de noiserock van Mosquito, waarvan Kevin frontman is. Illuminine liet het debuutalbum ‘#1’ (“De Eerste”) op het Leuvense kwaliteitslabel Zealrecords uitkomen en ondertussen is ook de tweede uit.

Illuminine neemt tijdens de XL Sessie in Trix de rol van klankarchitect op zich. We krijgen een solo Kevin Imbrechts te zien die zorgvuldig, haast filmisch, aan de hand van soundscapes de sessie tot één harmonisch geheel breit. Wegdromen mag, maar probeer toch wat bij de les te blijven.