Hannah Diamond (UK) | Poppunt Sessions
Menu

Hannah Diamond (UK)

A new kind of popstar

Hannah Diamond is een Britse popzangeres en beeldende kunstenaar, die bij het roster van het label en kunstcollectief PC Music hoort. Ze is een van de visual artists bij Diamond Wright en ze is co-creative director bij LOGO Magazine. Zo iemand die niet kan stil zitten, zo hebben we het graag.
 

Diamond ontmoette dankzij een gemeenschappelijke vriend zangeres GFOTY (PC Music) en kwam via haar in contact met producer A.G. Cook. Die laatste is producer, labelbaas bij PC en creative director van singer-songwriter Charli XCX. Toen een andere zangeres niet kwam opdagen voor een studiosessie, gingen Diamond en Cook dan maar samen aan de slag. Deze samenwerking zorgde voor de singles ‘Pink & Blue’ en ‘Attachment’, die door Stereogum werden omschreven als ‘bubblegum hyper-reality’ en ‘absolutely stunning’. 

FACT Magazine noemde haar ‘a new kind of popstar’, want Diamond verzorgt als beeldende kunstenaar ook altijd haar eigen promomateriaal. Cook omschreef haar ooit als een artiest die haar hele image, van A tot Z in handen heeft. Weinig artiesten hebben zoveel controle over hoe ze in de markt worden gezet. Do it yourself ten top!