Ed Horrox (UK) | Poppunt Sessions
Menu

Ed Horrox (UK)

Head of A&R 4AD Records

Ed Horrox is al sinds 2000 hoofd A&R bij 4AD. Dit legendarische indielabel lanceerde de Pixies, had een vinger in de pap in het succes van Bon Iver en bracht recent nog ‘Sleep Well Beast’ van The National uit. Voor Ed bij 4AD terecht kwam, was hij vier jaar lang aan de slag als A&R Manager bij Mantra Recordings, een sublabel van Beggars Banquet Records, de paraplu waar 4AD zich ook onder bevindt.

Het label probeert artiesten te vinden met een sterke visie, die anderen kunnen inspireren en beïnvloeden. Hoe vrijer ze een artiest kunnen laten, hoe liever. Als hoofd A&R bepaalt Horrox de richting en het imago van 4AD. Hij tekent en begeleidt talent. Hij heeft daarnaast ook maandelijks een eigen radioshow op NTS, genaamd ‘Happy Death with Ed Horrox’. Daar laat hij een uur lang zijn persoonlijke favoriete nummers los op de wereld. Dat gaat van hiphop tot house tot de meest obscure jazz, met af en toe wat van de experimentele pop die 4AD rijk is er tussen.

Men neme een ambitieuze hoofd A&R. Zet deze een dikke 20 jaar in de muziekindustrie totdat alle wijsheid is opgenomen. Serveer op een podium in de AB met een pittig Poppuntsausje. Smakelijk!