Coely x DVTCH NORRIS | Poppunt Sessions
Menu

Coely x DVTCH NORRIS

Partners in crime

Coely, voluit Coely Mbueno en DVTCH NORRIS, echte naam Fahad Seriki, mogen gerust in een en dezelfde adem genoemd worden. Beiden komen uit de stal van Beatville en voor DVTCH zelf naam begon te maken, was hij Coely’s hype man op optredens. Ze werkten samen voor ‘Don’t Care’ en tourden laatst nog samen in Japan.

Coely, een Antwerpse hiphop en soul artieste with an attitude, ontdekte op 17-jarige leeftijd dat ze kon rappen en werd door Filip Korte en Niels Van Malderen van Beatville onder hun vleugels genomen. Twee jaar later kwam haar eerste EP, ‘RAAH - The Soulful Yeah’, uit en datzelfde jaar won de Antwerpse queen of hiphop een Red Bull Elektropedia Award in de categorie ‘Breakthrough Artist’. Ondertussen ligt haar eerste LP ‘Different Waters’ in de rekken en zette ze zelfs Glastonbury in vuur en vlam.

Hij noemt zichzelf misschien wel DVTCH NORRIS, toch is deze jonge Antwerpenaar een echte patriot. Welke andere Engelstalige rapper verkiest immers Ekeren boven LA, New York of Atlanta? Iemand die België als hiphopland op de kaart wil zetten, that’s who. Hij verzorgde al het voorprogramma van The Flatbush Zombies, Chance The Rapper en Method Man & Redman.

De ‘Kanye van Ekeren’ en de ‘Akua Naru van ‘t Stad’ komen vertellen over hoe ze met muziek begonnen zijn en hoe ze elkaar hebben ontmoet, over hun ervaringen met bookers en andere artiesten, over de euforie die op een podium staan met zich meebrengt en de frustraties als het soms niet lijkt te lukken. Van rags to riches, van singles op Soundcloud tot tours in Japan, van een hobby naar een job. ‘It was all a dream’, zei ene Notorious B.I.G. ooit. ‘Momma, now we celebrate’, voegde Coely er 23 jaar later aan toe.