Cocaine Piss | Poppunt Sessions
Menu

Cocaine Piss

Community punks

Punk is dead? De loeiende gitaren en krijsende vocals van de Luikse female-fronted punkband Cocaine Piss bewijzen het tegendeel. De naam van deze DIY-band ontstond tijdens een wedstrijdje “gore woorden oplijsten”. En zoals het hoort in de punkscene, dragen de teksten van zangeres Aurélie Poppins een boodschap, maar dan wel een hele luide.

De sound van krijsende gitaren en dito frontvrouw reikt verder dan de oevers van de Maas. De band slaagde er al in om Pukkelpop, Dour en de Lokerse Feesten in vuur en vlam te zetten en oogstte daarmee lovende woorden van de pers. Sterk, als je weet dat hun optredens gemiddeld slechts twintig minuten duren en eindigen met de frontvrouw die al muilend in een moshpit verdwijnt.

Cocaine Piss is ook producer Steve Albini (Rape Man, Big Black) niet ontgaan. De band werkte met hem hun debuutalbum ‘The Dancer’ af. De Luikenaars onderscheiden zich van andere bands door hun doorgedreven DIY-aanpak. Van singles in eigen beheer uitbrengen tot zelf je eigen merchandise verkopen in een geïmproviseerd tentje op de festivalwei. Lifehacks voor artiesten, zeg maar.