Brihang (in beeld) | Poppunt Sessions
Menu

Brihang (in beeld)

Meester in beeldspraak

Brihang, aka Boudy Verleye, is een kunstenaar in hart en ziel. De jongeman, afkomstig uit het exotische en verre Knokke, valt niet zomaar in een hokje te plaatsen. Hij balanceert moeiteloos op de grens tussen hiphop en poëzie met teksten die zorgvuldig in elkaar zijn gezet, als waren ze stukken van een van zijn beeldhouwwerken. Geen bitches en blingbling hier.

De West-Vlaming bracht twee EP’s uit op Fake Records, het label waar ook Uberdope en NTREK ondergebracht zijn, maar kwam pas écht in de spotlights terecht toen hij in 2014 De Nieuwe Lichting won. Vorig jaar bracht Brihang zijn debuutplaat ‘zolangmogelijk’ uit en oogstte zo lovende woorden bij de pers. Het is een album dat de grenzen van het genre aftast en met verwachtingspatronen speelt. Hij maakt een boel van zijn beats zelf en speelt ook altijd een belangrijke rol in het maken van zijn video’s. Homo Universalis, deze kerel.

Brihang is helaas niet aanwezig in Het Depot, maar zijn geest zal er wel ronddwalen. Wat we daar precies mee bedoelen, zal je zelf maar moeten komen ontdekken...