Bob Van Heur (NL) | Poppunt Sessions
Menu

Bob Van Heur (NL)

How to curate Le Guess Who?

Bob Van Heur is een bezige bij. Hij is booking agent en promoter bij Belmont Bookings, hij is organisator en boeker bij Beaches Brew Festival én hij is mede-oprichter en creative director bij Le Guess Who?. Chapeau dus dat hij even tijd kan maken om met ons te komen praten.

Le Guess Who? is hét indiefestival bij uitstek in Nederland. Programmatoren van andere festivals zitten er als scouts in de tribune om hun eigen affiches met jong geweld te vullen. Mac Demarco stond er in 2012 op het podium en stond pas in 2014 op de affiche van Pukkelpop. Young Fathers kwam in 2013 langs bij LGW?, trad het jaar nadien op in Kiewit en in 2015 en 2017 stonden ze op Dour, om even twee voorbeelden te noemen. Wil je dus weten wie de artists to watch zijn, dan ben je bij LGW? aan het juiste adres.

Bob Van Heur komt langs om zijn ervaring als programmator te delen. Als persoon die het spiekbriefje van zijn collega’s schrijft, heeft hij veel te vertellen. Wat prikkelt hem als programmator? Wat doet zijn hart sneller slaan? Waarom boekt hij de ene band wel en de andere niet? Find out in de Trix!