Beatville | Poppunt Sessions
Menu

Beatville

Powerhouse achter Coely & DVTCH NORRIS

Filip Korte en Niels Van Malderen gooiden in 2004 de namen die ze van hun moeders kregen overboord om als Nasta en Niz door het leven te gaan. De rappers en producers brachten in 2008 hun debuutalbum ‘Binnenstebuiten’ uit onder hun eigen label, dat ze Beatville noemden.

Filip en Niels gaven workshops in het jongerencentrum waar Coely vaak kwam. Ze overtuigden haar om ook eens te rappen, waarop ze iedereen verraste met haar skills. De twee producers namen haar onder hun vleugels, met Coely’s eerste single ‘Ain’t Chasing Pavements’ als gevolg. Het nummer werd opgepikt door Studio Brussel en plots waren Filip en Niels managers. Coely’s vaste dj Ephonk en haar sidekick DVTCH NORRIS werden later ook toegevoegd aan het roster van het label.

Nooit tevreden, nooit genoeg. Filip en Niels’ mentaliteit is er eentje van ‘fuck you, we doen het lekker op onze eigen manier’. Ze proberen op lange termijn te denken en hebben vanuit die gedachtegang ook lang gewacht alvorens Coely bij Universal Music te tekenen. Voor een babbel over hun toekomstplannen, hun DIY-visie en hun manier van werken, moet je in Het Depot zijn!