Yesss, de line-up is er! | Poppunt Sessions
Menu

Yesss, de line-up is er!

We weten het. Jullie zaten er op te wachten. En eindelijk mogen we onze line-up bekendmaken voor de Poppunt Sessions: drie inspirerende avonden en één leerrijke namiddag over muziek (maken), waarmee we jullie vooral goesting willen geven om zelf in actie te schieten.

We beginnen op 16 november in de Muziekodroom in Hasselt en het wordt een stevige start. Thurston Moore, gitaargod die ooit Sonic Youth oprichtte, speelt nog steeds de festivals plat en komt vertellen waar hij na bijna 40 jaar de inspiratie nog blijft halen. Laten ook in hun kaarten kijken op donderdag 16 november: de Luikse punk kids van Cocaine PissHypertension Records-oprichter Ralf Leesen, en de eigenzinnige boekers van Live Fast Die Young.

Daarna verkassen we naar de Ancienne Belgique in Brussel voor de volgende Session op 23 november. Blogger en manager Jarri Van der Haegen aka Disco Naïveté en de Gentse poprevelatie Charlotte Adigéry (WWWater) komen vertellen over hun ervaringen en ze brengen nog eens schoon volk mee ook! Ed Horrox, Head of A&R van het legendarische Britse indielabel 4AD, deelt zijn inzichten. Kunstenares en zangeres Hannah Diamond, lid van het Britse collectief PC Music, vertelt hoe ze haar imago tot in de puntjes polijst en ook Amenra's Colin H. Van Eeckhout komt langs om uit te leggen hoe hij z'n zaakjes voor elkaar krijgt.

I just can't get enough! We horen jullie wel, daarom organiseren we op zaterdag 25 november een heuse XL Session in de Trix in Antwerpen. Drumlegende John Stanier van Battles en Helmet komt langs, de IJslandse klankarchitect Valgeir Sigurðsson (producer voor ondermeer Björk) legt uit hoe je een eigen sound creëert en Bob Van Heur van het vooruitstrevende Utrechtse festival Le Guess Who? geeft inzicht in zijn programmatieproces. Radio-icoon Ayco Duyster geeft een lesje in vastberadenheid, en Illuminine zorgt voor neo-klassieke soundscapes bij dat alles.

But wait, there's more! Tijdens onze XL Session komen ook specialisten van RolandAbleton en PXL Music langs om hun gear- en production-geheimen te delen, en je kunt tijdens de Business lectures alles leren over de zakelijke kant van muziek maken. En omdat we weten dat jullie honger nog altijd niet gestild is, gooien we nog eens feedback van 40 pro's uit de muziekindustrie op je bord. Laat je tracks horen aan onder andere Kirsten Lemaire (Studio Brussel), Boudy Verleye (Brihang), Gerrit Kerremans (muziekcoördinator VRT), Christian Pierre (Musickness), Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) en Ilse Liebens (Radio 1). XL Session, baby!

Hiphop is hotter than ever en dat zullen ze op woensdag 29 november geweten hebben in Het Depot in Leuven. Rapper/producer Oddisee, dj en tastemaker LeFtO en de bezielers van het Berlijnse Jakarta Records werpen een blik op hiphop anno 2017. Partners in crime Coely & DVTCH NORRIS doen samen met hun label/management Beatville hun parcours uit de doeken, en de West-Vlaamse hiphopper/poëet Brihang verschijnt in beeld.

In summary: de line-up is awesome, en je tickets kan je hier kopen!