Primeur: krijg de nieuwe Ableton Live 10 onder de knie op de XL Session in Trix! | Poppunt Sessions
Menu

Primeur: krijg de nieuwe Ableton Live 10 onder de knie op de XL Session in Trix!

Yes yes yes! Ableton Live 10 is uit!

Na vijf jaar is het eindelijk zover: Ableton komt met een nieuwe update van de populaire DAW Ableton Live. Die nieuwste telg, Ableton Live 10, komt met een pak nieuwe features. Goed nieuws voor jou, want op de Poppunt Session XL op 25/11 in Trix vertelt Maurits Boegman je er alles over. Verder kan je in het Ableton Lab terecht voor Ableton Live-masterclasses van specialisten Polar Youth en Pascal Oorts.

Bij een update hoort natuurlijk een frisse lay-out. Met een nieuwe lettertype, dat van de Push controller, voelt het geheel wat hedendaagser aan. Bovendien voorziet Ableton enkele nieuwe kleurenthema's, die de zichtbaarheid in verschillende contexten moeten verbeteren. Zo kan je in donkere ruimtes (concertzalen,...) switchen naar ‘Dark Theme’. 

Maar Ableton heeft ook heel wat inhoudelijke updates doorvoerd. Er is de nieuwe ‘Wavetable synth’, die de golfvormen van analoge synths en andere instrumenten gebruikt om nieuwe geluiden te creëren. Daarbij komen ook nog wat analog filters en een modulation system. Verder zijn er ook wat nieuwe effecten. Echo is een experimentele echo-plug-in met analoge en digitale features. Drum Buss laat je toe om warmte en transient response van je drums aan te passen. Met Pedal kan je dan weer een virtuele gitaarpedaal creëren om fuzz, distortion en overdrive te regelen. 

Maar het vlaggenschip van de nieuwste Live is de verbeterde workflow. Met diverse nieuwe features, waaronder Capture (check de video), stelt Ableton Live 10 je instaat om nog sneller muziek te creëren. Ook de sound library kreeg er wat nieuwe instrumenten bij, waardoor je niet meteen een duurdere plug-in hoeft aan te schaffen. Daarnaast zijn werd ook de mixing tool verbeterd en zijn er nog tal van nieuwe updates te ontdekken. In Trix vertellen we je er alles over. 

Ableton Live 10: Capture